lunes, 9 de septiembre de 2013

Manuel Sanchís Guarner, filòleg e historiador


Naixque el 9 de setembre de 1911, quedant molt prompte orfe, fon criat pel seu tio el canonge i erudit Josep Sanchis Civera; que li inculcà l'interès per la cultura i la historia dels valencians. Estudià en les Escoles Pietoses de Valencia i se llicencià en Dret per la Universitat de Valencia. Participà en la guerra civil defenent la llegalitat republicana, al termini de la qual fon represaliado i desterrat a Mallorca; retornant a Valencia en 1959, com professor de frances de l'institut Sant Vicent Ferrer de Valencia; mes tart s'incorporà com professor no numerari a l'Universitat de Valencia. En 1978 patix un atentat en bomba per part de l'ultradereta.
Entre les obres que publicà destacaEls valencians i la llengua autòctoba durant els segles XVI, XVII y XVIII(1963), Els pobles valencians parlen els uns dels altres (1963-1968) o La Renaixença al País Valencià (1968) y La ciutat de València (1972) ) entre altres.

Pots completar l'informacio en este articul  "Manuel Sanchis Guarner, un humanista del siglo XX"  "  i este menut  vídeo



No hay comentarios:

Publicar un comentario